پمپ بنزین خودرو چیست ؟

در باک اتومبیل وسیله ای به اسم پمپ بنزین ( پمپ سوخت ) وجود دارد که وظیفه ی فرستادن بنزین از باک به موتور را به عهده دارد .

به هنگامی که کلید پمپ متصل می باشد ، پمپ فعالیت می کند و در حال تنظیم کردن فشار مورد نیاز بنزین برای ایجاد احتراق می باشد ؛ در این موقع اگر دقت کنید قادر هستید صدای آن را بشنوید .

  • این پمپ از بنزینِ درون باک برای خنک و روان ماندن  استفاده می کند .
  • موقعی که پمپ بنزین سالم می باشد ، اتومبیل نرم کار می کند .

بیشترین علت های خرابی پمپ بنزین اتومبیل

  • شنیده شدن صدا های بلند از باک بنزین خودرو
  • سختی در روشن شدن اتومبیل
  • کم شدن قدرت و یا شتاب اتومبیل و بالا رفتن مصرف بنزین خودرو
  • روشن نشدن اتومبیل
  • در ابتدای روشن شدن اتومبیل صدای شروع فعالیت پمپ بنزین شنیده نمی شود .
  • ریپ زدن ماشین به هنگام رانندگی در سرعت های ثابت
  • بالا رفتن شتاب ناگهانی اتومبیل

روش های پیشگیری از آسیب دیدن پمپ بنزین خودرو چیست ؟

یکی از اصلی ترین و بزرگ ترین علت های خراب شدن پمپ بنزین عادت رانندگی با سوخت کم می باشد .

رانندگی با مقدار سوخت کم سبب می شود تا احتمال داغ شدن پمپ بنزین و خراب شدن آن بالا رفته و در نهایت هزینه های بیش تری نسبت به ، به موقع بنزین زدن را در بر داشته باشد .

همچنین پمپ بنزین مجهز به فیلتری می باشد که عادت رانندگی با بنزین کم سبب می شود این فیلتر بسیار سریع کثیف شود و زمانی که رسوبات و ناخالصی سوخت به کف باک می رسید ، و در نتیجه باعث مسدود شدن هر چه سریع تر فیلتر شود .

پمپ ترمز خودرو چیست ؟

هر اتومبیل و وسیله نقلیه ‌ای به یک سیستم ترمز احتیاج داشته تا به وسیله آن ، حرکتش کند شود یا به صورت کامل متوقف کند . طرز کار این سیستم به حالت کلی این گونه است ، زمانی که پدال ترمز را فشار می دهید ، مایعی که اکثرا روغن ترمز می باشد فشرده می شود و بعد از طریق لوله‌ ها و سیلندر ها ، این فشار وارد شده تقویت و جا به ‌جا می شود و در آخر ، به سیلندر ها و سیستم های ناظر بر هر یک از چرخ ها منتقل داده می شوند . البته نا گفته نماند که این فشار و فشردگی ، توسط سیستم‌ های موجود افزایش می یابد و در نهایت چند برابر می‌ شود . در نتیجه ، سرعت حرکت چرخ‌ ها کند شده یا به واسطه مقاومتی که وارد می شود از حرکت باز می‌ ایستند .

پمپ ترمز چه وظیفه ای دارد ؟

در جواب دادن به این سوال می بایست گفت که ترمز تشکیل شده از برخی اجزای اصلی است . مهم ‌ترین و اصلی ترین اجزای آن پدال ترمز ، بوستر مکشی ترمز و یا تقویت ‌کننده و پمپ ترمز است . در نتیجه زمانی که راننده اراده می‌ کند تا سرعت اتومبیل را کم کرد یا به صورت کامل آن را متوقف کند ، این عمل را تنها با فشردن پدال ترمز  می تواند انجام دهد . در حقیقت راننده نیرویی مکانیکی با پاهایش ایجاد کرده . این فشار به پدال و بعد به بوستر وارد شده و در نتیجه به پمپ ترمز منتقل می یابد .

 در حالت کلی پمپ ترمز وظیفه 3 کار مهم را عهده دار است ؛ تبدیل کردن نیروی مکانیکی به نیروی هیدرولیکی ، تقویت این نیرو تولید شده و در مرحله آخر منتقل کردن آن به چرخ‌ ها می باشد . فشار اولیه وارد شده به پمپ ترمز ، سبب می ‌شود تا روغن داخل سیلندر اصلی آن توسط لوله و کانال خاصی به چرخ‌ ها انتقال داده شود . همینطور قدرت این انتقال به  وسیله این پمپ ذکر شده چندین برابر نیز می‌ شود . این پمپ و مخزن ترمز ، در محفظه موتور و نزدیکی پدال ترمز ، روی بوستر قرار داده شده است . در صورتی که روی کارکرد منظم و دقیق و سرویس منظم پمپ ترمز کنترل داشته باشید ، شاهد بالا رفتن عمر مفید لنت ترمزهای اتومبیل خود خواهید بود .

5 دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

تماس سریع کلیک کنید